Școală de Schi Bulgărașu în Toplița, România
06 - 10 februarie 2023

Înregistrări încheiate.

Din păcate la acest eveniment nu se mai preiau înscrieri. Te rugăm vizitează pagina cu evenimente pentru a alege alt eveniment la care te poți înscrie!

Preț eveniment:
700.00 lei
Tip eveniment:
Școală de Schi
Nume eveniment:
Go winter school!
Perioadă:
06 - 10 februarie 2023
Locație:
Toplița, România
Pentru:
Copii
Nivel:
InițiereÎncepătorMediuAvansat


Îți prezentăm pe scurt cele 4 nivele de pregătire.

Recomandăm să te înscrii la nivelul care ți se potrivește întrucât vei fi alocat unei grupe de monitori de același nivel!

Nivel schi inițiere

Inițiere

Este primul nivel tehnic, unde se înscriu cei care nu au mai schiat. Se familiariză cu echipamentul specific schiului, teoretic și practic

Nivel schi începător

Începător

Este nivelul în care se înscriu cei familiarizați cu folosirea echipamentului, poziția corectă pe schiuri.

Nivel schi mediu

Mediu

Aici se vor înscrie cei care coboară singuri o pantă ușoară controlând viteza, știu să oprească la punct fix, să ocolească obstacolele și să urce cu teleschiul.

Nivel schi avansat

Avansat

Elevii deprinși cu tehnicile de alunecare pe pante mai înclinate cum ar fi ocolirile cu schiurile paralele.


Cursurile la pârtie se vor desfășura după următorul program:

Zilnic, între orele 09.45-15:00, cu pauză de o oră, în intervalul 12:00-13:00. Pe durata pauzei, copiii pot să rămână cu instructorul la Pensiunea Baciu, sau pot fi preluați de către părinți.

Copiii vor fi aduși la pârtie la ora 09:45 în fiecare dimineață, în punctul de întâlnire stabilit, de unde vor fi preluați de către instructori.
În cazul în care vă doriți să aflați informații despre aptitudinile/performanțele copilului, sau să ne aduceți la cunoștință informații despre acesta, vă rugăm să ajungeți cu 15 minute înainte de începerea cursurilor, astfel încât să nu afectăm întreaga grupă cu eventuale întârzieri.

Cursurile se vor desfășura diferențiat, conform grupelor stabilite în urma evaluării făcute în prima zi, când copiii vor fi distribuiți în funcție de nivelul fiecăruia, în grupe de începători, medii sau avansați și vor lucra cu același instructor pe toată perioada desfășurării cursurilor.

Instructorii Școlii de Iarnă Bulgărașu au o experiență în domeniu de peste 10 ani și sunt atestați de Asociația Monitorilor Profesioniști din România și International Ski Instructurs Associations.

Cost cursuri: 800* Ron
* Prețurile nu includ urcările cu teleschiul**, echipamentul ***și masa de prânz****.
** În prima zi, părinții vor asigura o cartelă cu un minim de 22 de urcări. În funcție de acces, nivel și performanță, instructorul o să vă informeze dacă este nevoie să suplimentați numărul de urcări.
*** În cazul în care nu aveți echipamentul complet acesta poate fi închiriat de la noi (cu condiția sa fim informați cu minim 24h înainte) sau de la centul de închiriere aflat la pârtie.
**** Masa de prânz poate fi asigurată la pachet, copiii pot rămane cu instructorul și vor lua masa în restaurantul de la pârtie (în acest caz contravaloarea meselor se va achita separat) sau părinții își pot prelua copiii la pauză pentru masă.

Condiții de participare:
• Vârsta minimă pentru participarea în tabără este de 4 ani
• În momentul în care copilul este predat monitorilor Școlii de Iarnă Bulgărașu acesta va avea echipamentul complet funcțional (lungime corespunzătoare a schiurilor, legături reglate după clăpar și pentru greutatea copilului)
• Cască de protecție obligatorie
• Adeverință de la medicul de familie cu mențiunea “Apt pentru efort fizic”

Sfaturi practice:
Nu uitați să vă asigurați că înainte să fie preluat de către instructor, copilul are asupra sa următoarele:

- îmbrăcăminte adecvată
- mănuși impermeabile (în cazul în care ninge, ar fi bine să aibă asupra sa o a doua pereche)
- ochelari de schi
- cască de protecție - obligatorie pentru toți copiii (o puteți închiria de la pârtie)

O altă formă de protecție de care se uită adesea este umila cremă solară. Soarele strălucitor la altitudini mari se reflectă în zăpadă arzând cu ușurință pielea expusă.
Notă* Părinții care doresc să-și vadă copilul în timpul cursului, o vor face de la distanță pentru a nu distrage atenția copilului de la instructor.
Încercați să țineți cont de faptul că fiecare copil învață în ritmul propriu, că programul îl solicită fizic, iar condițiile meteo sunt un factor important.
Nu uitați să vă încurajați și să vă susțineți copilul indiferent de rezultatele și progresele înregistrate în timpul cursului.

Înscrierea în taberele de zi se face pe site-ul nostru www.bulgarasu.ro. Pentru aceasta, este nevoie să vă creați un cont de utilizator, după care, puteți completa formularul de înscriere pentru unul sau mai mulți copii. Echipa Bulgarașu' vă așteaptă cu drag la Partia Toplita!