Istoric

Ideea minunată, a fondatorul Domeniului Schiabil Șureanu, a pus în calendar data de 1 ianuarie 2012, ca dată oficială de începere a activității Școlii de Iarnă Bulgărașu’ Echipa, născută din pasiunea comună, a unor tineri pentru sport, în special pentru schi, formată din monitori atestați International Ski Instructors Association și Ministerul Educației din România, a dat naștere unei stări de spirit numită Bulgărașu’. Astfel, în sezonul 2012-2013, Bulgărașu’ a prins noi aripi când, monitorii din Mureș și Harghita, au început un nou capitol al Școlii de Iarna Bulgărașu în Domeniul Schiabil Toplița, județul Harghita.

Echipa

Echipa noastră este formată din absolvenți ai Facutății de Educație Fizică și Sport, monitori atestați de Ministerul Educației din România, membrii AMPSR (Asociația Monitorilor Profesioniști de Schi din România) și ISIA (International Ski Instructors Association). De peste 10 ani de activitate, cunoștiințele, profesionalismul, pasiunea pentru schi și munte, ne recomandă atât pentru lecțiile private de schi, dar și pentru Taberele dedicate copiilor între 3 și 14 ani.

Ofertele noastre le puteți vedea, descrise, pe pagina principală.

Lecții private pentru copii sau adulti.
Tabere de zi, fară cazare, pentru copii.
Tabere cu cazare pentru copii
Tabere in strainătate

Cum puteți să-l înscrieți pe copilul d-voastră în grupul Bulgărașilor

Alegeți din ofertele noastre, aceea sau acele oferte pe care le doriti.

Creeați un cont pe numele d-voastră și în acest moment, puteți să-l înscrieți pe viitorul bulgăraș pentru una din activități.

Cursurile Școlii noastre de schi, se desfășoară pe 4 nivele de învățare. Pentru a încadra corect copilul d-voastră, trebuie sa știți care sunt criteriile fiecarui nivel dar și performanța pe care trebuie să o atingă pentru a trece la următorul nivel de învățare.

1.Nivele de învățare
Este primul nivel tehnic, unde se înscriu cei care nu au mai schiat. Elevul se va familiariza cu echipamentul specific schiului, atât teoretic (clăpari, schiuri, legături), cât și practic (mersul pe plat cu împingere alternativă, întoarceri, urcare pe cant cu pași adăugați, poziția corectă pe schiuri și alunecarea ușoară.

2.Nivelul începător
Este nivelul în care se înscriu cei familiarizați cu folosirea echipamentului, poziția corectă pe schiuri. Vor învața alunecarea în plug, oprirea la punct fix, controlul vitezei, ocolirea obstacolelor și se vor familiariza cu folosirea teleschiul.

3.Nivelul mediu
Aici se vor înscrie cei care coboară singuri o pantă ușoară controlând viteza, știu să oprească la punct fix, să ocolească obstacolele și să urce cu teleschiul. Acești elevi vor învăța coborârea pe pante mai înclinate și deprinderea cu tehnicile noi de alunecare cum ar fi ocolirile cu schiurile paralele.

4.Nivelul avansați
Elevii deprinși cu tehnicile de alunecare pe pante mai înclinate cum ar fi ocolirile cu schiurile paralele.